Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Joyce Poleij - WaarBenJij.nu Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Joyce Poleij - WaarBenJij.nu

Hong Kong

Blijf op de hoogte en volg Joyce

02 December 2012 | Hong Kong, Hong Kong

Nou lieve mensen, mijn eerste week zit er op hier in Hong Kong!! Maandagavond laat ben ik dan vertrokken vanaf Schiphol naar Londen Heathrow om vanuit daar naar Hong Kong te vliegen. Tijdens mijn vlucht ben ik redelijk misselijk geweest maar ik heb het heelhuids gehaald. Mijn vriendin Susan, zij studeerd in Hong Kong voor een half jaar, heeft mij vervolgens dinsdag aan het eind van de middag bij de metro opgewacht. Het was echt heel leuk om haar weer te zien en zeker dan aan de andere kant van de wereld. Daarna zijn wij naar het hostel gegaan waar ik de afgelopen week heb geslapen samen met Lizette. Lizette is een vriendin van Susan en zij heeft voordat ze hier kwam ook rondgereist en na Hong Kong zal zij aanstaande dinsdag terug naar Nederland vliegen.
Het hostel waar ik in slaap ligt op Hong Kong Island in de wijk Causeway Bay. Het is echt een toplocatie met de metro, bus en tram binnen 1 minuut lopen. Daarnaast had ik geboekt voor een 9 persoonsdorm maar we zijn geupgrated naar een drie persoonskamer waar Lizette en ik met zijn tweeën op slapen!! En dat zonder bij te betalen :D Het is hostel is van alle gemakken voorzien zoals wifi, computers, koelkast, gemeenschappelijke woonkamer en je kan zelfs koken als je wilt ondanks dat het maar één pit is.

Woensdag heb ik erg last gehad van een jetlag. Veel moeten overgeven en veel geslapen. Gelukkig was het 's avonds over want toen zijn wij naar de Hong Kong jocky club geweest waar iedere woensdag de paardenraces zijn. Voor $10 HKD (omgerekend €1) konden wij naar binnen en daarbij kregen wij een kortingsboekje waarmee we een halve liter Heineken konden krijgen! Het was erg gezellig en leuk om te zien want ik was nog nooit eerder bij paardenraces geweest.

Donderdag ben ik naar de universiteit van Hong Kong geweest waar Susan momenteel studeerd. Hier heb ik een hoorcollege bijgewoond wat ging over sex work. Erg grappig want de mensen hier durven er weining over te vertellen en er werden constant vergelijkingen met Nederland gemaakt. 's Middags hebben wij daar ook met zijn drieën gegeten. De rest van de dag had Susan les en toen zijn Lizette en ik verder Hong Kong gaan verkennen. We zijn toen naar Hollywood Road geweest waar ze antiekwinkeltjes hebben. Daar in de buurt bevinden zich namelijk ook de langste rolstrappen van de wereld, 800 meter lang. Beetje anticlimax aan het eind want dan eindig je bij een saaie straat met een grijze muur waar je op uit kijkt.
Susan is die nacht illegaal bij ons blijven slapen in het hostel omdat we toch nog een bed vrij hebben.

Vrijdag zijn Lizette en ik naar de IFC tower geweest. Dit is het hoogste kantoor gebouw en met een lift die je direct brengt naar de 55ste verdieping heb je uitzicht over heel Hong Kong. Helaas was het daar boven mistig waardoor we enkel uitzicht hadden op het gene rond IFC en niet over heel Hong Kong. Verder weer een beetje touristische wandelingetjes gemaakt. 's Avonds weer uit eten geweest en daarna zijn we gaan stappen. We kwamen naast een stel Chinezen te zitten en die wouden met ons op de foto waarna we ook nog eens een halve liter Hoegaarden van ze kregen. Daarna zijn we naar een club geweest genaamd Grafitti. Ik verbaasde mij wel over het feit dat ze overal "westerse" muziek draaide. Ik had verwacht dat het veel meer Aziatische muziek zou zijn maar dat was dus niet zo. Knappe boys heb ik niet gespot en de mannen zijn ook veel netter, of ze durven gewoon niet. Want eerste staan ze drie kwartier als een soort tweede rang achter je te dansen tot jij zij toe laat. Heel raar allemaal. Maar ik heb het wel ontzettend naar mijn zin gehad. Die avond is Susan weer illegaal bij ons blijven slapen.

Zaterdag hebben we flink uitgeslapen tot een 13.30. Ik ben hier vermoeider dan verwacht. Ik zit nog steeds niet in het goede dag- en nachtritme en overdag ben ik heel de dag aan het wandelen en zie en ontdek je nieuwe dingen die toch meer energie kosten dan verwacht. 's Middags hebben we nog een beetje rondgelopen in Causeway Bay en 's avonds wat gegeten zonder Susan want zij heeft volgende week al haar eindexamens al dus die is hard aan de studie maar geeft genoeg tips waarmee Lizette en ik de dag wel mee door komen. 's Avonds zijn wij dan nog de bios geweest, een Japanse film maar er gebeurde helemaal niks in dus geen aanrader. Bij thuiskomst in het hostel bleek dat we een kamergenootje hadden voor éém nacht!! Maar goed dat Susan die nacht niet was blijven slapen dan hadden we toch een probleempje gehad.

Vandaag, zondag, ben ik met Lizette eerst naar Victoria Park geweest. Hier verzamelen iedere zondag de dienstvrouwen uit de Filipijnen zich. Best grappig om te zien. Daarnaa zijn we met de ferry naar Kowloon geweest. Dit is een wijk aan de andere kant van het water. Heel mooi de skyline kunnen zien van beide kanten. Hier hebben we ook weer toeristische wandelingen gemaakt en naar het Space museum en Science museum geweest. 's Avonds Susan weer gezien en toen zijn we hotpot gaan eten. Dit is fonduen maar dan in hete bouillon. Het was erg lekker.

Morgen is Lizette haar laatste dag hier en dan gaan we met de boot naar Macau. Dinsdag vertrekt zij dan en ik ga dan ook weg hier uit het hostel om dan vier dagen meer naar het noorder gelegen gebied van Hong Kong te gaan. Vrijdag kom ik weer terug naar het hostel waar ik nu verblijf want dan is Susan haar examenweek ook afgelopen. En dan hebben we nog drie dagen om wat te doen. Maandag 10 december vertrek ik dan om 20.30 lokale tijd met het vliegtuig naar Singapore waar ik na 10uur wachten doorvlieg naar Medan wat ligt op noord Sumatra in Indonesië.

Nog wat opmerkelijke dingetjes:
- Tijdsverschil met Nederland is zeven uur later
- De temperatuur ligt momenteel rond de 19 graden. Het is jammer genoeg wel iedere dag bewolkt geweest en soms lichte miezer.
- Er wordt hier links gereden omdat het een vroegere kolonie is geweest van Engeland
- De trams en bussen hier zijn allemaal dubbeldekkers zoals je ze ook in Londen hebt.
- De mensen die met de bus willen staan keurig netjes in een rij te wachten. Dat is wel wat anders dan in Nederland waar we met 20 man tegelijk de bus in willen.
- Ondanks dat €1 ongeveer $10 HKD waard is is het leven hier duur. De prijzen in de winkels zijn vergelijkbaar met die van Nederland waarbij het hier soms duurder/ goedkoper is.
- De Mac Donalds is hier wel aanzienlijk goedkopen dan in Nederland, voor €0.50 heb je al een frietje en de Mac zit hier werkelijk overal.
- Bij eettentjes/ restaurants wordt bijna standaard 10% fooi gerekend bij de rekening. (Moeten wij eens invoeren bij Smits ;)
- Overal zijn roltrappen zelfs voor de kleinste stukjes is er al een roltrap.
- Het openbaar vervoer is heel goedkoop. De meeste ritten zijn minden dan een €1

Tot nu toe bevalt het me hier wel ook al mis ik soms thuis. Maar zoals ik voorheen al schreef wil ik dit gewoon heel graag doen!!

Xxx Joyce

• 02 December 2012 - 18:02

Alie Oudenaarden:

Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt.Over die fooi,dat vind ik een goed idee.Als het weer meezit ga ik volgend weekend naar Smits,zal het eens op tafel gooien.Hier is de eerste sneeuw gevallen,dan heb jij het beter met 19 graden.Groetjes Alie.

• 02 December 2012 - 18:11

Tante Lia:

Hoi Joyce,

Met veel plezier je reisverslag gelezen,wat leuk en wat heb je in die week al veel gedaan en gezien,en leuk dat je deze week met je vriendin kon optrekken,geniet lekker verder en tot horens.

Dikke kus van Tante Lia en Ome Johan.

• 02 December 2012 - 18:12

Jan-Kees En Yvonne:

Hoi meisie,

Superleuk verslag en leuke foto's van je eerste week. Je hebt er werk van gemaakt! Wat doe je veel indrukken op en wat zie je veel. Een leuke tijd nog samen met de meiden en doe ze de groeten van ons. Voor Suzan succes met haar examens.Plezierig nog en we zien uit naar je volgende blog.
    Liefs, pap en mam XX

Groetjes Ardjan

• 02 December 2012 - 19:33

Chanida Daane:

Hoi Joyce,

Leuk hoor allemaal en mooi foto's ook super!!
    Heel veel plezier verder.........
    Groetjes uit Wemeldinge.
    Chanidaxxx

• 02 December 2012 - 21:32

Nelly :

Wimmie en ik hebben het samen zitten lezen zo te zien gaat alles goed en heb je het naar je zin ,blijven schrijven leuk om te lezen wat je mee maakt en weten we ook dat het goed met je gaat

Dikke knuff van ons

• 02 December 2012 - 23:12

Marinka:

Wat een belefenissen allemaal voor je daar zeg, leuk om te lezen. Geniet er lekker van. Tot kiek!

• 02 December 2012 - 23:34

Je Grote Neef:

Goed verhaal !!! Ben echt stinkend jaloers op je maar mijn tijd komt echt wel :D. Veel succes verder ennuh...nie hele dagen Mac lopen kanen hee !!! :P Grtz, Jeffrey

• 03 December 2012 - 13:59

Brigit En De Mannen:

Klinkt allemaal erg leuk Joyce! Zo te lezen heb je het naar je zin.
    Ben wel een beetje jaloers hoor, maar wij doen het gewoon in etappes, (bijna) ieder jaar een stukje :-)

Ik heb gevraagd aan Florian of hij nog een boodschap heeft voor je, maar hij zit geconcentreerd stickers te plakken die hij gisteren van Sinterklaas heeft gehad (ja, ja, dat gaat hier ook allemaal gewoon door) en heeft geen tijd om er over na te denken: "ik ben nog aan werk!".

Veel plezier verder, we kijken uit naar het volgende bericht.

Brigit
    xxx

• 04 December 2012 - 05:18

Joyce Poleij:

Bedankt iedereen voor de leuke en lieve berichtjes!! ^^